Együttműködő találkozások, ahol minden erőforrás az Ön megoldásán dolgozik!

A coaching meghatározott szempontrendszer és módszertan szerint vezetett, strukturált konzultációk és gyakorlatok sora. A coaching találkozások során klienseimnek előbb abban segítek, hogy megfogalmazza céljait, és az ezek elérését akadályozó nehézségeket.

Később abban támogatom, hogy rájöjjön, mit és hogyan kell másképpen tennie, hogy áttörést érjen el céljai megvalósításában. Végül visszajelzéseimmel biztosítom, hogy a közösen kijelölt úton maradjon, az eltervezett akciókat végrehajtsa és céljait elérje.

Mindez könnyed, közvetlen, nyílt és őszinte légkörben történik.

A coach nem ad tanácsot. A Kliens ismeri legpontosabban saját élethelyzeteit, az előtte álló feladatokat illetően a legjobb megoldással, megoldásokkal Ő rendelkezik.

A coach fejlesztő támogatást biztosít.

Értő figyelemmel hallgat, kérdéseivel, alkalmazott technikáival, eszközeivel segíti hozzá a Klienst a kitűzött cél eléréséhez, úgy hogy a jelen megoldandó feladataira és a jövőben megvalósuló megoldásokra koncentrál.

hand-3843356_1920

Lényeges coaching alapelvek

Hinni kell benne, hogy az Kliens megfelelő tudatossággal képes az életét teljessé és egésszé tenni, és ehhez mind a megfelelő adottságokkal, mind a szükséges elszántsággal rendelkezik.

A Klienssel közösen bízni kell abban, hogy számos választási lehetősége van, és hogy sokkal jobb eredményekre is képes, mint amit gyakran tapasztal önmagával kapcsolatban.

El kell fogadni a Kliens értékrendjét és egyéniségét. Az általunk adott visszajelzéseknek minden esetben személyre szabottnak kell lennie, a legjobb szándékaink szerint konstruktívnak, és kizárólag a Kliens érdekeit szolgálhatják.

A közös munka során és azt követően teljes titoktartást kell vállalni mindarról, amit a Kliens a coaching folyamat során elmond és megtesz.